Πως να σιδερώσεις το πουκάμισο επι παραγγελία μέσα σε λίγα λεπτά ...

Τα πουκάμισα έχουν από τα πιο ευαίσθητα υφάσματα, καθώς είναι λεπτά και τσαλακώνουν απίστευτα εύκολα αλλά σιδερώνονται και αρκετά εύκολα.

Το βασικό που πρέπει να χρησιμοποιείται είναι ένα ψεκαστήρι με νερό και ένα καλό σίδερο ατμού.

Mar 08

Πως να σιδερώσεις το πουκάμισο σου μέσα σε λίγα λεπτά ...

Για να παρουσιάσω ένα όμορφο πουκάμισο επι παραγγελία, πρέπει να έχω πραγματοποίηση αρκετά πράγματα νωρίτερα όπως ένα σωστό και καλό σιδέρωμα του πουκαμίσου.

Τα πουκάμισα έχουν από τα πιο ευαίσθητα υφάσματα, καθώς είναι λεπτά και τσαλακώνουν απίστευτα εύκολα αλλά σιδερώνονται και αρκετά εύκολα.

Το βασικό που πρέπει να χρησιμοποιείται είναι ένα ψεκαστήρι με νερό και ένα καλό σίδερο ατμού.

Όσο κι αν φαντάζει δύσκολο όμως, το μόνο που πρέπει να κάνεις για να το σιδερώσεις γρήγορα και αποτελεσματικά είναι να ακολουθήσεις τα 7 πολύ απλά βήματα που σας προτείνω στην συνέχεια!

Βήμα 1ο: Ξεκίνα από το πίσω μέρος του κολάρου
Ψεκάζουμε ελαφρά όλο το πουκάμισο με νερό. Βάλε το σίδερο αφού ζεσταθεί στις άκρες του πίσω μέρους του κολάρου και ξεκίνα να το σιδερώνεις προς τη μέση. Αν ξεκινήσεις από την μέση και κάνεις δεξιά και αριστερά σίγουρα θα αφήσεις σημάδια οπότε πρέπει να το αποφύγεις.

Βήμα 2ο: Κάνε τις άκρες από τα μανίκια
Πρώτα θα πρέπει να ξεκινήσεις από το εσωτερικό των μανικιών και έπειτα να τα κάνεις και απ’έξω. Και εδώ θα πρέπει να ξεκινήσεις από τις εξωτερικές γωνίες, δηλαδή από εκεί που είναι το κουμπί και να πας προς τα μέσα.

Βήμα 3ο: Σιδέρωσε τα μανίκια
Αρχικά, βάλε το ένα μανίκι οριζόντια επάνω στην σιδερώστρα έχοντας την ραφή που είναι στον ώμο στην άκρη της σιδερώστρας. Έπειτα, θα πρέπει να συνεχίσεις από την κάτω πλευρά του μανικιού και να ανέβεις προς τα πάνω. Το ίδιο θα πρέπει να γίνει φυσικά και για τα δύο μανίκια.

Βήμα 4ο: Κάνε την πλάτη
Εδώ τώρα ξεκινάμε από το πάνω μέρος δίνοντας περισσότερη προσοχή στις πιέτες που έχει το πουκάμισο κάτω από το κολάρο. Θα χρειαστεί σίγουρα να αλλάξεις θέση στο πουκάμισο 2 με 3 φορές ώστε να μπορέσεις να κάνεις κάθε σημείο της πλάτης και να φτάσεις μέχρι τις άκρες. Μην ξεφύγεις όμως, θα πρέπει να σταματάς στο ύψος του ώμου.

Βήμα 5ο: Σιδέρωσε τους ώμους
Για τους ώμους θα πρέπει να περάσεις το μανίκι του πουκάμισου σου από την στενή πλευρά της σιδερώστρας, ώστε να έχεις λίγο πιο πάνω από την γωνία τον ώμο του πουκάμισου. Και πάλι το σιδέρωμα θα πρέπει να γίνει από έξω προς τα μέσα και έπειτα να βάλεις και το άλλο μανίκι.

Βήμα 6ο: Κάνε το μπροστινό μέρος και τα κουμπιά
Το πιο σημαντικό σημείο είναι το να σιδερώσεις προσεκτικά το ύφασμα ανάμεσα από τα κουμπιά και όλο το μπροστινό μέρος του πουκάμισου, το οποίο είναι αυτό που προσέχουν όλοι. Κάνε απαλές κινήσεις για να μην χαλάσεις και τα κουμπιά και πάτα απαλά και την τσέπη.

Βήμα 7ο: Σιδέρωσε το κολάρο από μπροστά
Πριν το κάναμε από πίσω οπότε τώρα έχει σειρά να το σιδερώσεις και από μπροστά. Μόνο αυτό έμεινε και το πουκάμισο σου είναι έτοιμο για να το φορέσεις.

Πουκάμισα επι παραγγελία Μενέλαος Προμπονάς.