Διάφορα tips για πουκάμισα επι παραγγελία :

– Το σωστό fit ενός πουκαμίσου επι παραγγελία έχει ως εξής: Δεν σακουλιάζει ούτε από μπροστά ούτε από πίσω. Από την άλλη δεν πρέπει να είναι τόσο στενό που να νομίζεις ότι αν σηκώσεις τα χέρια θα σκιστεί. Οι ώμοι πρέπει να είναι άνετοι μέσα του. Ακόμη, τα μανίκια, με τα χέρια σε έκταση, θα πρέπει να φτάνουν ως το πολύ τη βάση του αντίχειρα, τεντωμένα. Αλλίως, τα μανίκια θα παραείναι μακριά, άρα και το πουκάμισο μεγάλο.

– Ένα μακρύ πουκάμισο επι παραγγελία δεν φοριέται έξω από το παντελόνι γιατί χαλάει την αναλογία. Κάποια πουκάμισα, ειδικά τα smart, είναι φτιαγμένα για να φοριούνται μονάχα μέσα από το παντελόνι.

– Όταν φοράς ένα πουκάμισο από μέσα, 99% χρειάζεσαι και μια ζώνη. Είναι θέμα αισθητικής.

– Κάτω από τους γιακάδες κάποιων smart πουκαμίσων έχει κάτι μικρές εγκοπες που κρατάνε τον γιακά όμορφο και τεντωμένο. Στα Button-Down τη δουλειά αυτή την κάνουν τα κουμπάκια.

– Αν θες να βάλεις γραβάτα με ένα Button-Down, προφανώς ξεκουμπώνεις τα κουμπάκια, βάζεις τη γραβάτα και μετά τα ξανακουμπώνεις.

– Τα μανίκια τα γυρνάμε μέχρι τους αγκώνες. Όχι πως είναι απόλυτος κανόνας, αλλά εκεί βρίσκεται η χρυσή τομή.

– Το τέρμα πάνω κουμπί κανονικά το κουμπώνουμε μονάχα αν φοράμε γραβάτα. Από την άλλη, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα ο λαιμός σου να μην χωράει σε ένα πουκάμισο με όλα τα κουμπιά κλεισμένα. Αυτό συμβαίνει γιατί τα πουκάμισα από τα καταστήματα φτιάχνονται σε φάση one-size-fits-all, που μεταφράζεται σε “doesn’t fit all”. Ένα σωστό πουκάμισο, πάντως, θα πρέπει να σου κάνει και στον λαιμό κουμπωμένο.

– Σε χαλαρή φάση ξεκουμπώνουμε το πολύ μέχρι το δεύτερο κουμπί. Μετά πηγαίνουμε σε φάση ντεκολτέ και Greek λόβερ.

Πουκάμισα επι παραγγελία menelaosprobonas.gr